Jutut

Tekstejä, joihin uppoaa mielellään.
lehtijutut

Kirjoitan lehtijuttuja eri medioihin. Erityisesti pidän pitkien henkilöjuttujen ja reportaasien tekemisestä. Hallitsen lehtien eri formaatit ja jos tarve vaatii, tuotan jutustani versioita eri tarkoituksiin. Kunnioitan deadlinea. Kuvaan juttuihin myös itse, mutta mieluiten työskentelen ammattivalokuvaajan kanssa.

Referenssijuttuja tekemistäni töistä voi pyytää suoraan minulta. Linkitän juttuja aika ajoin myös näiden sivujen Tulipa tehtyä -osioon.

Tiedotuspalvelut

Tiedotteet, uutiskirjeet ja somesisällöt.
fernando-venzano-380879

Kaipaako aloittava yrityksesi sisältöjä internetsivuilleen? Onko organisaatiossasi tarve uutiskirjeen koostajalle tai some-kanavien sisällöntuottajalle? Puuttuuko tapahtumaltasi viestintäsuunnitelma ja -toteutus? Olen käytettävissä niin pienten yksittäistekstien tekijänä kuin isompien kokonaisuuksien suunnittelijana.

Olen myös hyvä ideoimaan nimiä ja sloganeita. Viestintäperiferiassa mielikuvituksella on tilaa lentää.

Viestinnän suunnittelu

Sparrausta ja viestin kirkastusta.
kuninkuusravit

Kaipaako yrityksesi viestintä- tai somesuunnitelmaa? Onko organisaatiosi tarina kertomatta? Olen apuna, kun et tiedä, mistä aloittaisit. Tarjoan viestinnän asiantuntemustani, kun on aika kirkastaa yritys- tai yhteisöviestinnän tavoitteet - ja keinot.

(Kuva olkoot huomion herättäjänä ja historiaosuutena - kuvassa toimin Seinäjoen Kuninkuusravien tiedotuspäällikön tehtävissä vuonna 2005. Kyseisen rutistuksen tiimoilta olin mm. MTV3:n Aamutelevisiossa yhdessä Mietaan Jussin kanssa.)

Muut

Jos siitä voi kirjoittaa, teen sen.
haapamatinkirjat4

Olen kirjoittanut kolme tietokirjaa, ja neljäs on vireillä. Kirjoitan mielelläni myös fiktiota:  esikoisromaanini ilmestyi keväällä 2018.

Muille kirjoittajille tarjoan palveluitani haamukirjoittajana ja kustannustoimittajana sekä tekstin editoijana.

 

Kumppanit

Valokuvaaja Suvi Elon kanssa ideoimme ja toteutamme yhdessä juttuja. Olemme hyvä tiimi, ja liikumme tarvittaessa minne vain. Tietokirja Unelmien ekokylät syntyi yhteistyömme tuloksena. Suvi asuu Turussa.

Viestinnän asiantuntijatoimisto Näkyvän Johanna Lassy-Mäntyvaara on kumppanini esimerkiksi hankeviestinnän kokonaisuuksissa ja viestinnän kehittämisessä Seinäjoen ja Tampereen alueella.  Näkyvän asemapaikka on Tampere.

Kun tarvitsen graafista suunnittelua ja visuaalista silmää, käännyn Piia Koivuportaan puoleen. Graphic Design Koivuporras toimii Seinäjoella.


Kirjailijakollegani Päivi Artikaisen kanssa pyöritän tuoretta, romanttiseen kirjallisuuteen keskittyvää kirjakustantamoa. Toiset tarinat julkaisee modernia romantiikkaa.