Kirjat

LUKUNÄLKÄ – Ihanan lukijan päiväkirja

Vuonna 2021 julkaistiin oman Toiset tarinat –indiekustantamomme kautta (työpari Päivi Artikainen) Lukunälkä—Ihanan lukijan päiväkirja –niminen lukupäiväkirja. Kirjassa on paljon toimitettua sisältöä ja tilaa omille ajatuksille. Kirjan kuvitus on Kristiina Mäkimattilan.

THE NATURE OF FINLAND IN 50 STORIES

Vuonna 2019 julkaistu tarinallinen luontokuvateos on Otavan julkaisema. Kirja sisältää 50 luontokuvaa suomalaisesta luonnosta. Kirjoitin kirjan tekstit, joissa kerrotaan tunnelmallisesti, mutta faktaperusteisesti, maamme luonnosta. Kirja on julkaistu ainoastaan englanniksi.

KIEHTOVAT KOTIELÄIMET

Vuonna 2019 näki päivänvalon tämä tarinallinen tietokirjani. Kirjassa kerrotaan kotieläinten käyttäytymisestä ja arjesta, syntymästä ja kuolemasta sekä suhteesta muihin eläimiin ja ihmisiin pienin tositarinoin. Piirroskuvitukset: Emmi Kyytsönen. Kirjan kustantaja on Otava.

SUMU SIREENI

Otava tilasi somejulkkisaasi Sumu Sireenin tarinan minulta, kirja julkaistiin vuonna 2018. Kirja on tietokirja aaseista, keskiössä on kuitenkin Sumu Sireenin tarina.

DEKOLTEEN KÄÄNTÖPIIRI

Dekolteen kääntöpiiri (2018) on viihderomaani, jonka kirjoitin kollegani Päivi Artikaisen kanssa. Kirjailijanimemme on Ansa Tulivaara. Kirja on yhteisen pienkustantamomme (Toiset tarinat) ensimmäinen teos.

UNELMIEN EKOKYLÄT

Vuonna 2015 Basam Books julkaisi kirjoittamani ja Suvi Elon valokuvaaman tietoteoksen suomalaisista ekoyhteisöistä. Kirjassa on tietotekstiosuuksia ja tarinallisia tuokiota ja ihmiskuvia. Kirja on esikoisteokseni

RAKKAANI, ROMAANIHENKILÖ

Tutustuin Taiteen edistämiskeskuksen romaanipajassa kolmeen kirjoittajanaiseen. Ystävystyimme ja ideoimme kirjallisuusaiheiseen esseekokoelman rakkaista romaanihenkilöistä. Saimme kirjaan useita hienoja kirjoittajia ja kustantajaksi Avaimen. Kirjoitimme kirjaan esseet myös itse. Kirjoitin Liza Marklundin Annika Bengtzonista. Kirjan julkaisuvuosi on 2014.