Kuka?

Olen Kirsi Haapamatti, freelancetoimittaja, viestinnän tekijä, kirjailija ja sanataideohjaaja. Kirjoitan erilaisia lehtijuttuja reportaaseista henkilökuviin, kolumneihin ja uutisiin. Kirjoitan myös yritysviestinnän tarpeisiin, teen juttuja asiakaslehtiin, naputtelen tuotelanseeraustekstit, nettisivujen sisällöt, videokäsikirjoitukset ja yritystarinat. Lisäksi teen viestinnän suunnittelua niin isoille kuin pienille yrityksille, joko suoraan tai osana mainostoimistojen tiimejä.

Kirjoittamisen lisäksi myös ohjaan muita kirjoittajia sanataideohjaajana. Intohimoni on proosa, vaikka kirjailijana tuotantoani onkin tähän mennessä löytynyt tietokirjojen osastolta.

Erityisalaani ovat eläin- ja ympäristöaiheet, maaseutu ja kulttuuri, mutta tartun mielelläni kaikenlaisiin aiheisiin. Pahassa paikassa valokuvaan juttuihini myös itse, silti mieluiten työskentelen valokuvaajaverkostoni ammattilaisten kanssa.

Koulutukseltani olen filosofian maisteri journalistiikasta (Jyväskylän yliopisto) ja sanataideohjaaja (Hämeen kesäyliopisto). Lisäksi olen opiskellut green care -painotteisen yrittäjän ammattitutkinnon (Sedu) ja täydennyskouluttautunut jatkuvasti kirjoittajana ja valokuvaajana erilaisin lyhytkurssein. Viimeksi opiskelin datajournalismia Tampereen yliopistossa.

Olen työskennellyt vapaana toimittajana vuodesta 2007, jolloin myös perustin yritykseni. Aluksi sen nimi oli Tmi Haapamasa, mutta keksin myöhemmin muuttaa sen korskeammaksi, Viestintätoimisto Periferiaksi. Mikään ei kuitenkaan ole muuttunut, paitsi ammattitaitoni on toki kokemuksen myötä karttunut.

Asun Seinäjoella, josta liikun sujuvasti työn perässä ympäri maata.

Harrastan juoksentelua metsissä koirien  kanssa. Aina, kun on tilaisuus, luen kirjaa. Tällä hetkellä kesken on Marko Hautalan Musta kieli.